Reiki-cursus

Wat is Reiki?
Reiki is een eeuwenoude methode op het gebied van werken met energie.

Begin 20e eeuw is deze methode opnieuw ontdekt door de Japanner Mikao Usui. Het Japanse woord reiki betekent ‘universele energie’. Rei betekent ‘universeel’ en ki betekent ‘energie’. Het is een methode om energie op te nemen uit het energieveld om ons heen en te kunnen gebruiken voor jezelf of anderen. Deze energie wordt meestal via de handen doorgegeven.

Reiki kent 3 graden en deze kun je verkrijgen door inwijdingen (initiaties). Deze zorgen er als het ware voor dat je ‘antenne’ weer rechtop gezet wordt en jouw aansluiting op het energieveld weer in orde is. De energie (chi, ki of prana genoemd) wordt door middel van handoplegging overgebracht en je leert in de cursussen verschillende handposities.

Reiki graden
De eerste graad richt zich op het meest fysieke niveau. Je leert je eigen lichaam en dat van anderen via de handposities te behandelen.


De tweede graad richt zich op het emotionele en mentale niveau. Hier leer je een aantal symbolen die je helpen om op afstand te behandelen.


De inwijding in de derde graad bestaat uit 2 delen; 3A en 3B.
Na de inwijding 3B ben je Reikimaster. Dit geeft je de mogelijkheid anderen op te leiden en in te wijden in Reiki.

Bewustwording en persoonlijke groei
Reiki is een krachtig hulpmiddel bij bewustwording en persoonlijke groei. Je lichaam is beter beschermd tegen ziektes en genezingsprocessen versnellen. Blokkades worden opgeruimd en het werkt ontspannend. Er ontstaat in je leven meer balans, evenwicht en heel-wording.

Inwijdingsproces
Het gehele proces van inwijding neemt langere tijd. De inwijdingen hebben tijd nodig om te integreren en je lichaam te zuiveren. Reiki 2 kun je ongeveer 6 maanden na Reiki 1 ontvangen.

Afhankelijk van je persoonlijk groei en interesse kan je na ongeveer 6 maanden Reiki 3 A ontvangen.

Aan de mastergraad Reiki 3B gaat een groeiproces vooraf. Pas als je er echt voor klaar bent kan je de Master Reiki graad 3 B ontvangen (3B).  
Dit is in overleg met de Reikimaster.

Je kunt op elk niveau stoppen dat is steeds een persoonlijke keuze. Niet iedereen hoeft Reikimaster te worden.

Als je geïnteresseerd bent om een van deze cursussen te volgen dan kun je contact met mij opnemen.